Startgemeenschap ZZG de Boskikkers

In 2001 werd een samenwerking aangegaan met zwemvereniging ZZG uit Gieten. Allereerst werden Boskikkers in de gelegenheid gesteld de zomertrainingen in het buitenbad Zwanemeer in Gieten te volgen. Een aantal junioren maakte  hiervan met veel plezier gebruik. Sinds begin september trainen de winterleden van ZZG dan op de woensdagavond met de wedstrijdtraining van de Boskikkers mee.


Onder de drijvende kracht van de beide voorzitters Gertjan Ouwerling van De Boskikkers en Jan Everts van ZZG werd de samenwerking steeds meer uitgebreid. Het begon met samen trainen en even later werd met goedkeuring van de KNZB een startgemeenschap samengesteld. Je bleef lid van je eigen vereniging maar je startte in één team (als snel ZZG de Boskikkers genoemd) in wedstrijden. Dat begon met de verenigingscompetitie en werd in 2006  uitgebreid met het inschrijven als één team in de Sportwedstrijden van de KNZB. Zo konden twee relatieve kleine zwemclubs toch een stevig team vormen die de strijd aan kon gaan met grotere zwemclubs. En dat lukte. 

De laatste jaren heeft de startgemeenschap nagenoeg alle zwemtechnische taken overgenomen. In de Technische Commissie van de startgemeenschap ZZG de Boskikkers worden tegenwoordig de trainingen georganiseerd en ook  de wedstrijdinschrijvingen.

De startgemeenschap heeft een eigen site: zzgdeboskikkers.nl

zzgdeboskikkers.jpg