50 jaar zwemvereniging de Boskikkers

Op 3 juni 1961 is zwemvereniging De Boskikkers opgericht. Tegelijk met de opening van het Rolder Bosbad. Het Bosbad is er niet meer, maar de Boskikker kwaken nog! Al 50 jaar lang!


Op woensdag 5 en zaterdag 8 oktober 2011 vonden er diverse activiteiten plaats in het kader van het 50-jarig bestaan.

50 jaar = 50 km
De jubileumcommissie organiseerde een extra jubileumactiviteit op woensdag 5 oktober. Recordpoging om met z’n allen 50 km te zwemmen. Iedereen zwom op zijn eigen tijdstip en alle gezwommen meters werden bij elkaar opgeteld. Het werden er geen 50 - maar maar liefst 69,3 kilometer!! Een formidabele prestatie!

de eerste groep minioren

 

15.300m

de tweede groep junioren/jeugd

 

39.200m

de senioren

 

14.800m

Totaal

 

69.300m.

 


 

Magazine: 50 jaar Boskikkers voor leden

Het jubileummagazine is voor alle leden van ZZG en De Boskikkers gratis. De meeste leden zijn inmiddels in het bezit van dit unieke document. Nog niet gehad? Geef even een seintje viajub50@boskikkers.nl Wil je extra exemplaren hebben, die kosten 3 euro per stuk.

Bestel Jubileummagazine!

50 jaar Boskikkers is een uniek document. De geschiedenis van de zwemclub uit Rolde wordt in diverse periodes beschreven. Voorzien van vele foto's en krantenknipsels. Maar het is ook een beschrijving van de opkomst en ondergang van openluchtbad en het bad Nooitgedacht. En hoe de Boskikkers toch het hoofd boven water hielden!

Geen lid van de Boskikkers en toch graag een exemplaar hebben? Stuur dan een email naar jub50@boskikkers.nl met vermelding van je postadres. We sturen het dan op. Je betaalt 3 euro voor een exemplaar plus de porto- en verzendkosten 2 euro. Samen dus € 5,=.

Graag overmaken naar banknummer 35.60.51.498 t.n.v. Penningmeester De Boskikkers, Rolde.