Ereleden

Zwemvereniging de Boskikkers heeft een aantal ereleden. Hieronder staat hun naam vermeld en een omschrijving waarom zij het erelidmaatschap ontvingen.

Allereerst is daar natuurlijk oprichter van zwemvereniging de Boskikkers en 17 jaar lang voorzitter Harry de Waard, die in 1979 deze versierselen mocht ontvangen. Dit behoeft nauwelijks verdere toelichting. Behalve deze oorkonde ontving Harry de Waard ook een fraai boek over zijn benoeming tot Erekikker.

Het erelidmaatschap werd later ook toegekend aan de Hilbert Noorman, destijds badmeester, redacteur van het Boskikkerbulletin en van 1979-1990 jaren voorzitter van de vereniging. Noorman was niet alleen badmeester maar ook psycholoog en vader voor de zwemmers. Op 7 augustus 2014 is de heer Noorman overleden.

In 1999 werd benoemd tot derde Erekikker Marian Kleve, van 1982-1999 trainster bij De Boskikkers. Haar langdurige inzet en betrokkenheid bij de club is legendarisch. Het gaf veel stabiliteit in de vereniging.

In 2001 werd Elly Wildeboer tijdens het 40 jarig jubileum als Erekikker benoemd. Onvermoeibaar had ze zich jarenlang ingezet voor de vereniging. Bestuurlijk in de woelige periode rond de sluiting van het Bosbad. Elly is ere-official van de Kring Drenthe. Bekend is haar verzameling van Kikkers. Ze heeft er meer dan wij leden! Op 11 september 2016 overleed Elly. We verloren met Elly een stukje van onze geschiedenis. We zijn dankbaar voor wat ze betekend heeft voor de club.

Ton Pots werd tegelijkertijd in 2001 tot Erekikker verheven. Een gedreven bestuurder en jarenlang verzorgde hij de organisatie van wedstrijden en wedstrijdinschrijvingen, een tijdrovend en precies werkje. En nog jaren actief als official in de club en bij de KNZB.

In 2008 werd aan de eregalerij toegevoegd: Heleen Hofman. Moeder van getalenteerde zwemmers, bestuurslid van 1996 tot 2008 als o.a. penningmeester, (nog steeds) lid van de technische commissie en (ook de moderne tijden gaan niet aan ons voorbij): Webmaster! Kortom Heleen is De Boskikkers. Het enige waar we haar nooit op hebben betrapt is: zwemmen!

In 2016 werd Andries Visser tot erelid benoemd. Andries was bestuurslid van 2001 tot 2016 als o.a. lid van de technische commissie en voorzitter. Hij was vanaf het begin nauw betrokken bij de startgemeenschap en hielp deze te laten doorgroeien naar een volledige fusie van de twee verenigingen ZZG en de Boskikkers.

Een vereniging mag zich gelukkig prijzen met alle vrijwilligers, in alle gradaties maar deze Erekikkers zijn echt hors categorie. Wij zijn trots op ze!