Boskikkernacht

Een vast onderdeel van de Boskikkerkalender (en nu ook voor onze Gieter vrienden) is de Boskikkernacht. Kamperen, spelletjes, speurtochten, barbecue, zwemactiviteiten maar vooral. laat opblijven. De Boskikkernacht maakt onlosmakelijk deel uit van het Boskikkergevoel. De kleintjes vinden het spannend, soms een beetje eng; de oudere jeugd verheugt zich er al maanden op. Oud leden overwegen zelf weer lid te worden al was het maar voor DE Nacht!

De eerste Boskikkernachten vonden plaats rond het Bosbad. Na de sluiting van het Bosbad stelde de familie Rossing de eerste jaren op het kampeerterrein van Nooitgedacht een veldje beschikbaar en werd 's-nachts gezwommen. De laatste jaren fietsen de Boskikkertjes groepsgewijs naar het Uteringskamp, een groepskampeerterrein ten zuiden van Grolloo van Staatsbosbeheer. Het jaarlijkse hoogtepunt aldaar is het grote kampvuur.

De Nacht wordt door en voor de jeugd georganiseerd. Het bestuur houdt op afstand in de bestuurscamper een oogje in het zeil. Oogjes genoeg want dicht doen ze ze toch niet.Op de zondagochtend wordt de terugreis aanvaard. De ouders mogen dan weer de tentjes ophalen. Kinderen die dankzij het zwemmen normaal fris van lijf en leden zijn zien er ineens heel anders uit. Als dode vogeltjes, maar wel trots dat zij deze nacht hebben doorstaan. En over de bestuursleden nog maar niet te spreken. De leeftijd begint daar op te spelen. Nachten doorhalen gaat niet meer zo.

Boskikkers-boskikkernacht.jpg