Clubkampioenschappen

Op 8 december 2012 vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Na afloop werden de Bekers uitgereikt. De uitslag vind je hier.
 
Boskikkers-bekers1.jpg
 

Clubkampioenschappen Winter 2012

Op 8 december hebben de junioren (bijna) allemaal meegedaan aan de Winter-clubkampioenschappen. Het werden leuke series, afgesloten met een mega-estafette. Na afloop werden de clubkampioenen gehuldigd in het theater (zo heet het) van het Hof van Saksen. Hoogtepunt daarbij was de medaille-uitreiking van de dames van zekere leeftijd. Wat bleven ze ‘cool’ (maar dat is allemaal theater!). We sloten af met een mooie groepsfoto die ook nog eens verscheen in het Dagblad.  

De Winter-Clubkampioenen 2012 zijn:
Meisjes: Dyan, Jasmijn, Marleen B., Céline, Daphne en Aniek 
Jongens: Thijmen, Calvin, Lars, Jeron, Janiek en Herman
Allemaal proficiat!!

Bekers

Ook werden de officials in het zonnetje gezet en daarna werden de traditionele bekers uitgereikt. De trainers hebben de prestatiebekers en de trainingsbeker uitgereikt. Het bestuur de Boskikkerbeker.

De prestatiebeker meisjes ging naar Merel Vonk. Het ene record naar het andere sneuvelde dit jaar  bij Merel. Ze is sterk en heeft een hele goede schoolslag. Merel kan nog veel beter worden en dat gaat ook gewoon lukken. Merel is naar verluidt ook een hele gezellige ‘tante’. Maakt altijd plezier aan het bad. Niet in het bad, want dan is ze serieus aan het trainen. Die beker heeft ze dik verdiend!

De prestatiebeker jongens ging tot zijn eigen verassing naar Janiek Schulting. Voor de oudere ‘uitgegroeide’ jongeren is het best lastig om records te zwemmen. Maar Janiek doet dat gewoon. Zijn optreden bij het Bubble toernooi was zo imponerend dat we niet meer om hem heen konden. Er was geen discussie mogelijk. Janiek!  Dat hij ook actief is als trainer en in de activiteitencommissie heeft niets met deze beker te maken maar ook dat stellen we erg op prijs.

De trainingsbeker ging naar Roland Doornbosch. Die beker is bestemd voor zwemmers die in de trainingen een prima inzet tonen en veel willen leren. Voor deze beker is het niet nodig dat je aan wedstrijden meedoet. Roland is een heel leergierige zwemmer. Ligt als eerste in het bad en als laatste er uit. Met zichtbaar plezier. En dat geeft de trainers dan ook weer plezier. Bij de clubkampioenschappen sneuvelden al zijn PR’s. Goed bezig, die Roland.

De Boskikkerbeker is de beker voor leden met grote verdiensten voor de club. Dit keer is de beker voor Elly Wildeboer. Elly is dit jaar al door de KNZB in het zonnetje gezet omdat zij 25 jaar aan het bad staat als official. Wij konden natuurlijk niet achterblijven. Elly heeft destijds bij de sluiting van het Bosbad eind jaren 80 de club door een moeilijke periode geloodst. “Niet opgeven, doorzetten” was haar motto. Dat heeft ons de afgelopen maanden ook weer geïnspireerd om door te gaan bij de tijdelijke sluiting van het Hof van Saksen. Elly kon door ziekte niet aanwezig zijn op de clubkampioenschappen. Andries en Heleen hebben haar de beker in Borger, waar Elly woont, overhandigd. Elly was er zichtbaar erg blij mee! Wij ook.


Uitslag clubkampioenschappen De Boskikkers

Meisjes  minioren 3 en 4    
1   Dyan Rothschaid
2   Merel Vonk
3   Beau Kuik
4   Hannah van Beilen
     
Jongens minioren 3 en 4    
1   Thijmen Feunekes
     
Meisjes minioren 5 en junioren 1    
1   Jasmijn Kroezenga
2   Anouk Exterkate
3   Kiki van den Bos
4   Reinate Bathoorn
5   Deborah Geuzinge
     
Jongens minioren 5 en 6    
1   Calvin Klijnsma
2   Rutger Doornbosch
     
Meisjes junioren 2 en 3    
1   Marleen Berkepies
2   Evanne van Spronsen
     
Jongens junioren 1 en 2    
1   Lars Noorman
2   Floris Brongers
3   Jeffrey Mulder
4   Robin Reitsema
5   Yannick Bosma
     
Meisjes jeugd 1 en 2    
1   Céline Klijnsma
2   Rosalinde Hekman
     
Jongens junioren 3 en 4    
1   Jeron Bartelds
2   Bobbie Mulder
3   Roland Doornbosch
     
Meisjes senioren 1 en 2    
1   Daphne Spreen
2   Margo Boer
3   Vivian Sikkema
     
Jongens jeugd 1 en 2    
1   Janiek Schulting
2   Harm-Jeen Doornbosch
     
Dames    
1   Aniek Schutrup
2   Marleen Kroes
     
Heren    
1   Herman Hofman
2   Floris Harmanni
3   Jeroen Keizer